25.03.2021

Kaj vse je dobro vedeti pred nakupom notranjih vrat?

Notranja vrata spadajo med izredno pomembne elemente vsakega doma, saj vsem prostorom dajo poseben pečat, s tem pa tudi neko sliko o tem, kdo ta vrata uporablja. 

Notranja vrata spadajo med izredno pomembne elemente vsakega doma, saj vsem prostorom dajo poseben pečat, s tem pa tudi neko sliko o tem, kdo ta vrata uporablja. Da, izbira notranjih vrat veliko pove o vas samih in zagotavljanje zasebnosti še zdaleč ni njihova edina funkcija. Ker notranja vrata uporabljamo vsakodnevno in jih najpogosteje kupujemo za daljše obdobje, svetujemo, da ob nakupu res dobro razmislite, kakšna bi se vašemu domu in tudi vam najbolje podala. Pripravili smo nekaj poudarkov, na katere morate biti ob nakupu vrat najbolj pozorni.

Stil notranjih vrat

Videz je pomemben! Notranja vrata lahko vaš dom namreč lepo zaokrožijo in mu dajo prav poseben pridih topline in prijetnega počutja, lahko pa njegov videz tudi pokvarijo. Zato vrata izberite tako, da se bodo stilsko podala k preostali opremi in tlom. Seveda to ne pomeni, da mora biti vse našteto v istem odtenku, prav tako ne, da se morate strogo držati nekega stila. Notranja vrata so lahko tudi nekoliko izstopajoča, a vseeno naj bodo vsa enaka ali pa vsaj z nekaj enakimi elementi, da se njihovi stili med seboj ne bodo tepli. Res je pomembno, da se vrata vizualno ujemajo s prostori oziroma stilom vašega doma na splošno, saj gre vendarle za zelo viden element, ki je na ogled ne le vam, ampak tudi vsakemu, ki v vaš dom vstopi. In le ujemajoči se in skrbno izbrani elementi vam bodo ves čas dajali občutek domačnosti. Zato se res potrudite, da se boste doma počutili kot – doma. Pa naj bodo vrata izdelana v tradicionalnem ali pa sodobnejšem slogu.

Material

Sodobna notranja vrata so vam na voljo iz različnih materialov. Izbira materiala je pomembna zaradi stopnje izolativnosti, videza, občutkov, ki jih posamezni material vzbuja, zagotavljanja stopnje zasebnosti, praktičnosti … Pri nas lahko dobite različne vrste notranjih vrat – od tradicionalnih lesenih do steklenih. Lesena vrata so klasika slovenskih domov in še danes zelo priljubljena, saj izvirajo iz narave in so ob primernem vzdrževanju tudi zelo trpežna. Furnirana vrata se po videzu približajo lesenim vratom, a so cenovno dostopnejša, lakirana vrata pa so izdelana iz materiala MDF ter so odporna in zelo gladka. CPL-vrata so prevlečena s posebno folijo, steklena pa se odlično obnesejo zlasti tam, kjer potrebujete naravno svetlobo. Naša ponudba zajema vse naštete vrste notranjih vrat, na vas pa je, da pretehtate, kateri material bi vam najbolj ustrezal. Les je dober toplotni in zvočni izolator, medtem ko steklo ne bo primerno za prostore, kjer želite kar največ zasebnosti … Seveda boste notranja vrata na koncu izbrali v skladu s svojimi potrebami in željami.

Dimenzije

Ob nakupu notranjih vrat na pozabite na poznavanje dimenzij vseh odprtih, kamor nameravate vrata vgraditi. Brez tega pač ne gre in pri nas bomo notranja vrata izdelali točno po vaših merah.

Barve in vzorci

Vrata z videzom naravnega lesa so zagotovo nekaj prav posebnega in lepega, če bi radi nekaj drugačnega, pa seveda lahko izberete tudi povsem enobarvna vrata brez vsakršnega vzorca. To je povezano z vašim okusom, hkrati pa tudi s prvo točko, torej stilom vašega doma.

Okovje in odpiranje

Kljuke in tečaji so prav tako pomemben del izbire notranjih vrat, pri čemer ne gre le za njihov videz, ampak tudi praktičnost in preprosto rokovanje z njimi. Veste, v katero smer se notranja vrata navadno odpirajo? Največkrat v prostor, torej, ko vstopite v nek prostor, vrata odrinete stran od sebe. V skladu s tem se potem določi tudi, na kateri strani bo kljuka, na kateri tečaji, glede na to pa bo treba izbrati tudi primerne podboje, ki imajo vse okovje na pravih mestih.

Podboji

Notranja vrata lahko kupite sama ali pa skupaj s podbojem. Najpogosteje je podboj stilsko enak samim vratom, pa tudi najbolj praktično je, da kupite oboje hkrati. Pri nas lahko dobite zaokrožene ali klasične kvadratne podboje, v kolikor imate debelejše stene, pa so vam na voljo tudi z razširitvijo. Poznamo pa tudi tako imenovane skrite podboje, ki so se na trgu pojavili šele v zadnjem času.

Izolativnost

Pri notranjih vratih toplotna izolativnost ni tako pomembna kot pri vhodnih, se pa vseeno lahko zgodi, da bi potrebovali vrata, ki dobro zadržujejo toploto. Notranja vrata pogosteje zapiramo zaradi zvočne izolativnosti, saj se želimo ponoči dobro naspati ali pa si sredi dneva zgolj zaželimo nekaj miru, pri čemer nam kakovostna vrata zagotovo lahko pomagajo.

Trpežnost

Ker notranja vrata izbiramo za daljše obdobje, je dobro, da imajo dolgo življenjsko dobo, so trpežna in odporna. Izberite takšna, na katerih se sledi vsakodnevne uporabe ne bodo poznale prav kmalu, hkrati pa jih bo preprosto vzdrževati in čistiti. Gladka vrata boste čistili lažje kot hrapava, na svetlih vratih se bodo prstni odtisi poznali prej kot na temnejših …

Priprava prostora

Pred montažo notranjih vrat morate za to zagotoviti primerne pogoje. Temperatura v prostorih naj bo med 18 in 23 stopinj Celzija, zračna vlaga pa med 45 in 60 odstotki. Talne obloge morajo biti položene oziroma polakirane, stene prepleskane – v bistvu se notranja vrata vstavljajo ob koncu ureditve prostorov. Seveda pa morate na varno razdaljo pospraviti tudi vso opremo in predmete v bližini.

Za konec naj vam podamo še namig o ceni. Ker so notranja vrata nekaj, kar izbirate za dlje časa, je dobro, da izberete res kakovostna. Zato priporočamo, da se ne odločite za najcenejša na trgu, ampak izberite kar najboljše razmerje med kakovostjo in ceno vrat. Pri tem vam lahko svetujemo tudi mi, zato vas vabimo, da si ogledate našo ponudbo in nas povprašate po podrobnostih. Z veseljem vam pomagamo pri izbiri notranjih vrat, ob katerih se boste počutili prijetno, udobno, varno in domače.

Druge novice

01.10.2018

Menjava OKEN in VRAT Tetim - projekt v Salzburgu

Za nami je še en zelo uspešen projekt, ki se je odvil v avstrijskem Salzburgu, kjer smo pomagali obnoviti restavracijo.

VEČ>>
18.06.2019

Nova vrata na osnovni šoli v Novem mestu

Na osnovni šoli Grm Novo mesto smo zamenjali notranja aluminijasta vrata.
VEČ>>

Mnenja strank

Pozdravljeni, samo povem ,da sem zeloooo zadovoljen z montažo kot zares dobrim monterjem ,ki ve kako se stvari streže in pa dobrim cenovno ugodnim in lepim vratim.Če bi še kdaj rabil sploh ne sprašujem drugje samo naročim pri vas.

Hvala še enkrat za res lep korekten odnos do strank ... super ste. L.pDušan
Včeraj sta vaša monterja Jure in Igor pri nas končala montažo vrat. Pišem vam zato, ker smo bili zeloooo zadovoljni z njihovim zelo natančnim in strokovnim delom. Zato bi se še enkrat radi zahvalil za vso prijaznost in strokovnost za opravljeno delo. Sigurno bom svojim znancem priporočal vaše podjetje. Tako prijaznih in delovnih ljudi človek v tem času že težko srečaš.

Želim vam še veliko poslovnih uspehov in lep pozdrav
Žarko Bundalo
Spoštovani!

Naj pohvalim vaše sodelovanje pri naročilu notranjih vrat. To sodelovanje je bilo odlično. Vse je bilo tako kot je bilo dogovorjeno. Montaža pa še posebej odlična. Gospod Jure Koštoma natančen, hiter, prijazen... skratka vse kar je pohvalno. Dober glas seže v deveto vas.

Veliko uspeha še naprej. K.M.

Klemen Marjeta

Pozdravljeni,

Danes sem dobila se drugi del racuna za ponudbo 21-0071-2.

Rada bi se vam zahvalila za zelo dobro sodelovanje v teh corona časih. Vsa pohvala in zahvala tudi monterjem za kakovostno opravljeno delo.

Lep dan in se enkrat hvala za sodelovanje, vsekakor pa vas bo priporočila dalje.


Marjeta M.

Pozdravljeni

Danes so nam fantje montirali vrata, moram pohvaliti Vaše monterje in pa vrata.

Mi smo navdušeni, res zelo lepo montirano in vrata so krasna.


Valentina O.
Hvala za poslana navodila za vzdrževanje, garancijski list in račun. Do sedaj mi ni žal, da sem se odločil za vaša notranja vrata, saj sem z njimi zadovoljen, prav tako tudi z vašim svetovanjem, izmerami, dobavo in montažo.

Želim vam še naprej uspešno poslovanje in vas lepo pozdravljam, Jožko
Jožko Pirih
Res so dobri!!!!!!
Romana
Spoštovani!

Včeraj 25. aprila je bila pri nas opravljena demontaža starih in montaža novih vrat. Vrata so montirana, vse pohvale pa gospodu Andreju (priimka si nisem zapomnila), res je pravi profesionalec in zelo priden. Ste lahko ponosni in srečni, da imate takega sodelavca. Vse pohvale še enkrat za hitro in strokovno opravljeno delo.

Z lepimi pozdravi, Antonija in Anton Gasa. 

Antonija in Anton Gasar - Jesenice
Nič nisem vedel o tem podjetju, dokler nisem na računalnik naključno dobil reklame za to podjetje in ker sem ravno to iskal, sem takoj poslal povpraševanje. Odzivnost je bila kljub prazničnim dnevom izredno hitra. Bil sem precej skeptičen, saj mi podjetje ni bilo poznano. Danes mi ni žal! Že po prihodu v salon je padla odločitev za vrata in podboje, ki so nekaj posebnega, pa še cena za zaobljene ali ploščate je ista. Pri vratih ni važna dimenzija, niti tritočkovno vpetje, vse imajo za isto ceno. Izbral sem in že je prišel mojster na izmero. Vrata so dobavili pred rokom, montažer je delo opravil vrhunsko, natančno, pa še za njim ni nič ostalo. No ja, zelo lepa notranja vrata. PRIPOROČAM VSEM! Sploh tistim, ki imate dovolj akcijskih cen, ki so zanimive do takrat, ko poveš tvojo dimenzijo, teh pa ni. Tu tega ni bilo - vse ista cena. To je To.
Mirko
Pred kratkim smo izvedli rekonstrukcijo notranjih vrat in resnično se moram zahvaliti firmi TETIM, ker je bila izvedba korektna! Vse kar smo se dogovorili so nam naredili, izvedli dela v dogovorjenem času, natančno in resnično korektno. g. Andrej Vrhovšek, ki je opravil vsa mizarska dela je izredno natančen, resnično smo zadovoljni. Zato priporočam , kdor ima v načrtu takšna dela, naj bo prepričan, da Vam bo to naredila ta firma TETIM konkurenčno cenovno in mizarska dela zelo natančno.

Zato še enkrat LEPA HVALA Vam vsem, ki ste sodelovali pri načrtovanju in izvedbi del. Še posebej pa gospodu Andreju Vrhovšku za natančnost in korektnost.
Družina BARTOL iz Homca pri Radomljah.
Tetim sem našla preko skupine Mamice opremljajo na FB. Izbrala sem jih odkrito rečeno zato, ker so imeli najkrajši dobavni rok. Sedaj lahko povem, da so vrata zelo lepa, konkurenčno kvalitetna, s konkurenčno ceno. Osebje pa zelo prijazno in ustrežljivo, tako prodajalka kot monterji. Za piko na i je bila dobava in montaža opravljena pred obljubljenim rokom. Priporočam :)
Klavdija
Nadvse navdušen nad notranjimi vratami Tetim. Vrhunska kakovost, ki nas vsak dan znova preseneti. Profesionalen odnos do kupcev in prijaznost zaposlenih v podjetju Tetim. Priporočam vsem, ki dajo nekaj na kvaliteto in udobje.

M. K. 
Tetim - vrhunska kakovost

moje mnenje akcijska ponudba odpreš spletno stran pol pa piše ob nakupu petih vrat popust ..........če rabim dvoje vrat pol jih ne bom zaradi popusta naročil brezplačno še sosedu oprostite to je malo mimo če ne marate denarja in dela grem pa k drugim saj je teh tudi veliko pa upam da boste objavili to kar sem napisal. lp

Odgovor stranki:
G. Mulej, hvala za vaše mnenje. Napisano se nanaša na akcijo notranjih vrat, ki je prvenstveno namenjena nakupu več kosov notranjih vrat. V kolikor bi želeli kupiti samo dvoja notranja vrata, nam pa seveda pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo po rednem ceniku.


Matjaž Mulej

Podjeja Tetim predhodno nisem poznal, sem pa na njih naletel med brskanjem po internetu, ko sem iskal ponudnika notranjih vrat. Malo sem na njihovi strani pregledal reference in tudi mnenja strank ter se odločil za njih. Da povzamem: AAAAAAAAAA, ODLIČNI SO, pohvala Eriku in Andreju, podjetje, ki ga odlikujejo profesionalnost, natančnost, kvaliteta, prijazni ljudje in cenovno ugodna vrata. Hvala!


Igor
Zamenjavo notranjih vrat smo zaupali podjetju Tetim d.o.o. Vrata so nam sicer pripeljali nekaj dni kasneje, kot smo upali, vse ostalo pa je bilo resnično profesionalno izvedeno. Vsem, ki se odločate za nakup notranjih vrat priporočam, da se pozanimate pri podjetju Tetim.
Matej
Z odločitvijo o izbiri ustreznega ponudnika smo odlašali kar nekaj časa. Na podlagi svetovanja in ogleda ter izmer prodajalca na domu, smo se naposled odločili za nakup PVC oken pri družbi TETIM in resnično nam ni žal. Vse pohvale prodajalcu za strokovno tehnično podporo ter monterjem za kvalitetno in hitro opravljeno montažo.
Anika
Pozdravljeni, ker so nama pri sami odločitvi pri nakupu notranjih vrat pomagale fotografije že zmontiranih vrat, katere sva videla pri vas na računalniku, vam v prilogi pošiljam fotografije notranjih vrat, katere so vaši mojstri vgradili v najino stanovanje. Povedala bi še, da zdaj oba veva, da sva se odločila pravilno, zelo sva zadovoljna z samimi vrati, kot tudi z organizacijo, montažo in vsem za kar ste zadolženi, tako da vam želiva obilo poslovnih uspehov v prihodnje.
Učakar T. in B.
Pozdravljeni!
Moram vas pohvaliti za izredno dobro izdelavo in montažo vhodnih vrat v našem bloku na Zaloški.
Res super!
Hvala in lep pozdrav!
Vhodna vrata
Za vaša vrata ne najdem nobene slabe ocene, saj so res kvalitetna in rada jih priporočam tudi ostalim.
Mojca
Pozdravljeni,
moram Vas pohvaliti za korekten odnos do kupca. Izdelava ponudbe, meritve, končni dogovor in svetovanje za dobavo pohištva za hišo je profesionalno. Na koncu gre pohvala tudi podjetju Zupančič za kvalitetno montažo.
Lep pozdrav
Ivo Matijević
Dobro jutro. Moram napisat ta mail, ker mi ne da miru. Včeraj je bilo vse tako kot mora biti: res ste prišli kot ste obljubili, vrata so noro lepa, da o monterju Andreju ne govorim - vljuden, natančen, prijazen, nevsiljiv ... veliko ljudi sva imela v hiši, ko smo urejali stanovanje, ampak vaš monter Andrej - KAPO DOL!!! Vidi se, da ful dobro sodelujete in le tako naprej. Od naju bodo šle naprej samo in edino POHVALE- Lep pozdrav in še veliko uspeha vam vsem želiva
Urša in Miha
Pozdravljeni moram vas pohvaliti za izredno točnost pri menjavi notranjih vrat (niti dneva zamude) tudi glede kvalitete vrat in vljudnosti delavcev nimam nobenih pripomb. Tak korekten odnos v tem času me je izredno presenetil, le tako naprej.
Miro
Spoštovani g. Tratnik,
z montažo vrat sem več kot zadovoljen, zelo redko se zgodi, da pri nas nekaj "klapa" in to od začetka do konca. Vaš kooperant g. Vrhovšek, dela in razloži vprašanja kot je treba, z veseljem bom priporočil Vaše podjetje drugim interesentom. Tudi kvaliteta in design sta za moj okus brez pripomb. Pri meni v 1. nadstropju in v mednadstropju potekajo instalacijska in zidarska dela, čim bodo končana, nekje konec aprila, se oglasim glede naročila druge serije vrat.
Do takrat lep pozdrav !
Furnirana vrata
Izredne pohvale vašemu monterju vrat, ker je top of the top ... taki profesionalci so že redkost, tako da vse pohvale fantu.
Lp.
Jernej
Vrata so res kvalitetna in profesionalno brez napake zmontirana ... Sedaj se je še moj brat zagrel, da bi menjal vrata ... tako da, vsak ko pride na obisk, je zelo navdušen nad vrati in zaobljenimi podboji ...
Zelooooo sem zadovoljen in ste res solidna firma, tako naprej ... Hvala za prijaznost
M. iz Celja
Pozdravljeni,

danes je vaš monter opravil montažo obrobnih letev, kot smo se dogovorili. Montažo je opravil profesionalno, zato sem z njegovim delom zelo zadovoljen. Ravno tako se zahvaljujem vam, ker ste mi pomagali z dobavo letev.

Lep pozdrav
R.B.
Z včerajšnjo montažo oken smo zelo zadovoljni, že leto poprej pa ste nam zasteklili balkon. Delo je bilo opravljeno strokovno, delavci prijazni. Ni kaj dodati, le tako naprej!
Erika
Pri podjetju Tetim sva naročila notranja vrata AM1600. Od prvega kontakta s komercialistom do dobave in montaže je vse potekalo, kot je potrebno. Posebno bi pohvalila monterja, ki je bil  pri svojem delu resnično profesionalen. Za razliko od drugih obrtnikov je bil eden redkih s katerim ni bilo težav in za njim ni bilo potrebno dvodnevno čiščenje. Vrata so zelo lepa, poleg tega pa so bila cenovno zelo ugodna. Podjetju Tetim želiva še veliko poslovnih uspehov.

Matej in Alenka
Pozdravljeni,
Imam  pohvalo za celotno podjetje. Od svetovanja, nakupa in montaže je vse potekalo tako, kot bi si stranka samo želela. Prisluhnili ste željam in kvalitetno opravili svoje delo. Tudi vrata so zelo lepa in upam, da bodo taka tudi ostala.
Želim vam še naprej veliko uspehov.
Tanja
Odločili smo se zamenjati vsa stara okna v stanovanju. Svetovanje podjetja Tetim nam je prineslo več možnosti izbire. Odločili smo se za pravo.
Borut iz Grosuplja
Sodelovali smo s podjetjem Tetim, ki so nam prijazno svetovali pri izbiri oken. Prav tako so za montažo novih in odvoz stari poskrbeli oni.
Lucija iz Pirana
Z včerajšnjo montažo oken smo zelo zadovoljni, že leto poprej pa ste nam zasteklili balkon. Delo je bilo opravljeno strokovno, delavci prijazni, ni kaj dodati, le tako naprej.
Erika
© 2015, TeTim d.o.o., Vse pravice pridržane
Pogoji uporabe   /   Avtorji
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?