26.02.2021

Glavne prednosti PVC oken

Pri gradnji ali obnavljanju doma je treba kar nekaj razmisleka nameniti tudi vprašanju, za kakšna okna se bomo odločili. 

V zadnjih desetletjih so tudi pri nas nadvse priljubljena PVC okna, ki so cenovno dostopna, hkrati pa trdna, vzdržljiva, odporna in stabilna. To so zagotovo zelo pomembne prednosti PVC oken, če ravno tehtate, ali bi si jih omislili ali ne, pa v članku navajamo kar precej razlogov, zakaj so PVC okna primerna za vgradnjo.

Zagotovo si vsak želi okna, ki bi bila kvalitetna, lepa na pogled, vzdržljiva, energetsko učinkovita, okolju prijazna … Dandanes poznamo okna iz različnih materialov, poleg PVC se pogosto odločamo tudi za les ali aluminij, pa vendar so PVC okna med najbolj priljubljenimi izbirami, saj imajo toliko prednosti, da prepričajo še tako zahtevnega kupca.

In katere so te prednosti?

- Zvočna in toplotna izolativnost


PVC okna so znana kot dober zvočni in toplotni izolator, slednje se lahko precej pozna pri prihranku energije za ogrevanje. Še boljšo izolativnost pa izdelovalci dosežejo s troslojno zasteklitvijo ali debelejšim zunanjim steklom. Zvočna izolativnost pa je še posebej cenjena, če živite v bližini ceste ali na živahni ulici.

- Cenovna dostopnost

Takšna okna so zagotovo najboljša izbira za vse, ki želite za najugodnejšo ceno dobiti kar največ. Okna iz polivinilklorida so namreč cenejša od lesenih in aluminijastih in zato niso rezervirana le za tiste, ki imajo pod palcem nekoliko več.

- Stabilnost in trdnost

Okna preprosto morajo biti stabilna in trdna, takšna, da uspešno kljubujejo razmeram v okolju, so odporna na kakšen udarec in se ne povesijo kar tako.

- Lahek material

PVC okna so izdelana iz sodobnega in lahkega materiala, okvirji pa so (tudi zaradi boljše toplotne izolativnosti) votli, kar težo oken le še zmanjša. Posledično je rokovanje s PVC okni preprosto, hitro in nezahtevno.

- Preprosto čiščenje in poceni ter nezahtevno vzdrževanje

Okna iz polivinilklorida je prav preprosto čistiti – za to potrebujete le vlažno krpo. Medtem ko je treba lesena okna kar redno vzdrževati, torej na novo lakirati oziroma barvati, pri PVC oknih to ni potrebno. Njihov material je odporen na vremenske razmere, ne razjedajo ga črvi, ne bledi in ne potrebuje barvanja. Vzdrževanje PVC oken terja le pregled sestavnih delov, mazanje okovja ter občasno negovanje zaradi zaščite pred ultravijoličnimi žarki. Za vzdrževanje tudi ne boste odšteli veliko denarja, poleg tega ga lahko opravite kar sami.

- Dolga življenjska doba

PVC okna odlikuje tudi dolga življenjska doba, tam nekje okoli 40 in novejša celo 50 let. S primernim ravnanjem lahko njihovo življenjsko dobo še podaljšate.

- Požarna varnost

Takšna okna niso vnetljiva oziroma ne gorijo, kar je zagotovo zelo pomemben podatek.

- Bogata izbira

Na trgu lahko dobite okna, ki so izdelana povsem po vaših željah. PVC okna so v osnovi sicer bela, a na voljo so vam še mnoge druge barve ter dekorji, poleg tega lahko ob nakupu izbirate med različnimi oblikami ter načini odpiranj, hkrati pa ne pozabite niti na bogato ponudbo stekel. S pravilno oziroma preudarno izbiro oken lahko močno vplivate na zunanji videz vašega doma oziroma, če se tako izrazimo, kar na njegov karakter.

- Sodoben videz

PVC okna so izdelana iz gladkih profilov, kar se za odlično rešitev ne izkaže le pri čiščenju, ampak tudi pri samem videzu, saj so takšna okna elegantna, čistih linij, ves čas v trendu in nikoli zastarela.

- Možnost reciklaže

Če menite, da so okna iz polivinilklorida obsojena na žalosten propad, se motite. Dandanes jih je mogoče reciklirati in predelati v PVC granulat – v bistvu se ta PVC lahko reciklira najmanj sedemkrat.

So PVC okna prijazna okolju?

Opisane prednosti se v kar nekaj točkah prepletajo in med seboj povezujejo. PVC okna so izdelana iz umetnega materiala, ki ima kot tak številne pozitivne lastnosti, z leti napredka pa dandanes takšna okna omenjajo tudi kot trajnostna in okolju prijazna, čeprav so izdelana iz naftnih derivatov. Dobra novica je zlasti ta, da se jih, kadar se pojavijo med odpadki, lahko reciklira, pri izdelavi zahtevajo manj energije kot kakšen drug material, pri tem pa nastane le malo onesnaževalcev. PVC je tudi netopen v vodi, torej voda ne onesnažuje, seveda pa ne pozabimo na vse boljšo energetsko učinkovitost, ki jo takšna okna nudijo. Dobra toplotna izolativnost pomeni, da za ogrevanje doma potrebujemo manj energije, hkrati pa imamo s tem tudi manj stroškov.

Povprečnemu kupcu veliko pomeni tudi cena oken. Vemo, da stavbno pohištvo cenovno ni prav mačji kašelj, okna iz PVC pa slovijo kot najcenejša na trgu. Če nizki ceni dodamo še druge prednosti, odločitev o nakupu res ne bi smela več biti težka. Naj vas torej prepričajo ne le cena, temveč tudi njihova praktičnost, trpežnost, nezahtevnost in preprosto rokovanje z njimi. Za svoj dom izberite okna, ki vam ne bodo nudila le pogleda na prosto, temveč veliko več – dobro počutje in prijetno bivanje v domu, kjer se boste lahko popolnoma sprostili in vsak dan polnili baterije za nove uspehe na vseh področjih.

Druge novice

21.10.2015

KONFIGURATOR VRAT

Sestavite si vrata po svoji meri, od oblike, materiala, barve pa do okovja, in nam pošljite povpraševanje!
VEČ>>
04.12.2019

Okna - ogledalo vašega doma

Za oči velja, da so ogledalo naše duše, okna pa so dejansko oči našega doma.
VEČ>>

Mnenja strank

Pozdravljeni, samo povem ,da sem zeloooo zadovoljen z montažo kot zares dobrim monterjem ,ki ve kako se stvari streže in pa dobrim cenovno ugodnim in lepim vratim.Če bi še kdaj rabil sploh ne sprašujem drugje samo naročim pri vas.

Hvala še enkrat za res lep korekten odnos do strank ... super ste. L.pDušan
Včeraj sta vaša monterja Jure in Igor pri nas končala montažo vrat. Pišem vam zato, ker smo bili zeloooo zadovoljni z njihovim zelo natančnim in strokovnim delom. Zato bi se še enkrat radi zahvalil za vso prijaznost in strokovnost za opravljeno delo. Sigurno bom svojim znancem priporočal vaše podjetje. Tako prijaznih in delovnih ljudi človek v tem času že težko srečaš.

Želim vam še veliko poslovnih uspehov in lep pozdrav
Žarko Bundalo
Spoštovani!

Naj pohvalim vaše sodelovanje pri naročilu notranjih vrat. To sodelovanje je bilo odlično. Vse je bilo tako kot je bilo dogovorjeno. Montaža pa še posebej odlična. Gospod Jure Koštoma natančen, hiter, prijazen... skratka vse kar je pohvalno. Dober glas seže v deveto vas.

Veliko uspeha še naprej. K.M.

Klemen Marjeta

Pozdravljeni,

Danes sem dobila se drugi del racuna za ponudbo 21-0071-2.

Rada bi se vam zahvalila za zelo dobro sodelovanje v teh corona časih. Vsa pohvala in zahvala tudi monterjem za kakovostno opravljeno delo.

Lep dan in se enkrat hvala za sodelovanje, vsekakor pa vas bo priporočila dalje.


Marjeta M.

Pozdravljeni

Danes so nam fantje montirali vrata, moram pohvaliti Vaše monterje in pa vrata.

Mi smo navdušeni, res zelo lepo montirano in vrata so krasna.


Valentina O.
Hvala za poslana navodila za vzdrževanje, garancijski list in račun. Do sedaj mi ni žal, da sem se odločil za vaša notranja vrata, saj sem z njimi zadovoljen, prav tako tudi z vašim svetovanjem, izmerami, dobavo in montažo.

Želim vam še naprej uspešno poslovanje in vas lepo pozdravljam, Jožko
Jožko Pirih
Res so dobri!!!!!!
Romana
Spoštovani!

Včeraj 25. aprila je bila pri nas opravljena demontaža starih in montaža novih vrat. Vrata so montirana, vse pohvale pa gospodu Andreju (priimka si nisem zapomnila), res je pravi profesionalec in zelo priden. Ste lahko ponosni in srečni, da imate takega sodelavca. Vse pohvale še enkrat za hitro in strokovno opravljeno delo.

Z lepimi pozdravi, Antonija in Anton Gasa. 

Antonija in Anton Gasar - Jesenice
Nič nisem vedel o tem podjetju, dokler nisem na računalnik naključno dobil reklame za to podjetje in ker sem ravno to iskal, sem takoj poslal povpraševanje. Odzivnost je bila kljub prazničnim dnevom izredno hitra. Bil sem precej skeptičen, saj mi podjetje ni bilo poznano. Danes mi ni žal! Že po prihodu v salon je padla odločitev za vrata in podboje, ki so nekaj posebnega, pa še cena za zaobljene ali ploščate je ista. Pri vratih ni važna dimenzija, niti tritočkovno vpetje, vse imajo za isto ceno. Izbral sem in že je prišel mojster na izmero. Vrata so dobavili pred rokom, montažer je delo opravil vrhunsko, natančno, pa še za njim ni nič ostalo. No ja, zelo lepa notranja vrata. PRIPOROČAM VSEM! Sploh tistim, ki imate dovolj akcijskih cen, ki so zanimive do takrat, ko poveš tvojo dimenzijo, teh pa ni. Tu tega ni bilo - vse ista cena. To je To.
Mirko
Pred kratkim smo izvedli rekonstrukcijo notranjih vrat in resnično se moram zahvaliti firmi TETIM, ker je bila izvedba korektna! Vse kar smo se dogovorili so nam naredili, izvedli dela v dogovorjenem času, natančno in resnično korektno. g. Andrej Vrhovšek, ki je opravil vsa mizarska dela je izredno natančen, resnično smo zadovoljni. Zato priporočam , kdor ima v načrtu takšna dela, naj bo prepričan, da Vam bo to naredila ta firma TETIM konkurenčno cenovno in mizarska dela zelo natančno.

Zato še enkrat LEPA HVALA Vam vsem, ki ste sodelovali pri načrtovanju in izvedbi del. Še posebej pa gospodu Andreju Vrhovšku za natančnost in korektnost.
Družina BARTOL iz Homca pri Radomljah.
Tetim sem našla preko skupine Mamice opremljajo na FB. Izbrala sem jih odkrito rečeno zato, ker so imeli najkrajši dobavni rok. Sedaj lahko povem, da so vrata zelo lepa, konkurenčno kvalitetna, s konkurenčno ceno. Osebje pa zelo prijazno in ustrežljivo, tako prodajalka kot monterji. Za piko na i je bila dobava in montaža opravljena pred obljubljenim rokom. Priporočam :)
Klavdija
Nadvse navdušen nad notranjimi vratami Tetim. Vrhunska kakovost, ki nas vsak dan znova preseneti. Profesionalen odnos do kupcev in prijaznost zaposlenih v podjetju Tetim. Priporočam vsem, ki dajo nekaj na kvaliteto in udobje.

M. K. 
Tetim - vrhunska kakovost

moje mnenje akcijska ponudba odpreš spletno stran pol pa piše ob nakupu petih vrat popust ..........če rabim dvoje vrat pol jih ne bom zaradi popusta naročil brezplačno še sosedu oprostite to je malo mimo če ne marate denarja in dela grem pa k drugim saj je teh tudi veliko pa upam da boste objavili to kar sem napisal. lp

Odgovor stranki:
G. Mulej, hvala za vaše mnenje. Napisano se nanaša na akcijo notranjih vrat, ki je prvenstveno namenjena nakupu več kosov notranjih vrat. V kolikor bi želeli kupiti samo dvoja notranja vrata, nam pa seveda pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo po rednem ceniku.


Matjaž Mulej

Podjeja Tetim predhodno nisem poznal, sem pa na njih naletel med brskanjem po internetu, ko sem iskal ponudnika notranjih vrat. Malo sem na njihovi strani pregledal reference in tudi mnenja strank ter se odločil za njih. Da povzamem: AAAAAAAAAA, ODLIČNI SO, pohvala Eriku in Andreju, podjetje, ki ga odlikujejo profesionalnost, natančnost, kvaliteta, prijazni ljudje in cenovno ugodna vrata. Hvala!


Igor
Zamenjavo notranjih vrat smo zaupali podjetju Tetim d.o.o. Vrata so nam sicer pripeljali nekaj dni kasneje, kot smo upali, vse ostalo pa je bilo resnično profesionalno izvedeno. Vsem, ki se odločate za nakup notranjih vrat priporočam, da se pozanimate pri podjetju Tetim.
Matej
Z odločitvijo o izbiri ustreznega ponudnika smo odlašali kar nekaj časa. Na podlagi svetovanja in ogleda ter izmer prodajalca na domu, smo se naposled odločili za nakup PVC oken pri družbi TETIM in resnično nam ni žal. Vse pohvale prodajalcu za strokovno tehnično podporo ter monterjem za kvalitetno in hitro opravljeno montažo.
Anika
Pozdravljeni, ker so nama pri sami odločitvi pri nakupu notranjih vrat pomagale fotografije že zmontiranih vrat, katere sva videla pri vas na računalniku, vam v prilogi pošiljam fotografije notranjih vrat, katere so vaši mojstri vgradili v najino stanovanje. Povedala bi še, da zdaj oba veva, da sva se odločila pravilno, zelo sva zadovoljna z samimi vrati, kot tudi z organizacijo, montažo in vsem za kar ste zadolženi, tako da vam želiva obilo poslovnih uspehov v prihodnje.
Učakar T. in B.
Pozdravljeni!
Moram vas pohvaliti za izredno dobro izdelavo in montažo vhodnih vrat v našem bloku na Zaloški.
Res super!
Hvala in lep pozdrav!
Vhodna vrata
Za vaša vrata ne najdem nobene slabe ocene, saj so res kvalitetna in rada jih priporočam tudi ostalim.
Mojca
Pozdravljeni,
moram Vas pohvaliti za korekten odnos do kupca. Izdelava ponudbe, meritve, končni dogovor in svetovanje za dobavo pohištva za hišo je profesionalno. Na koncu gre pohvala tudi podjetju Zupančič za kvalitetno montažo.
Lep pozdrav
Ivo Matijević
Dobro jutro. Moram napisat ta mail, ker mi ne da miru. Včeraj je bilo vse tako kot mora biti: res ste prišli kot ste obljubili, vrata so noro lepa, da o monterju Andreju ne govorim - vljuden, natančen, prijazen, nevsiljiv ... veliko ljudi sva imela v hiši, ko smo urejali stanovanje, ampak vaš monter Andrej - KAPO DOL!!! Vidi se, da ful dobro sodelujete in le tako naprej. Od naju bodo šle naprej samo in edino POHVALE- Lep pozdrav in še veliko uspeha vam vsem želiva
Urša in Miha
Pozdravljeni moram vas pohvaliti za izredno točnost pri menjavi notranjih vrat (niti dneva zamude) tudi glede kvalitete vrat in vljudnosti delavcev nimam nobenih pripomb. Tak korekten odnos v tem času me je izredno presenetil, le tako naprej.
Miro
Spoštovani g. Tratnik,
z montažo vrat sem več kot zadovoljen, zelo redko se zgodi, da pri nas nekaj "klapa" in to od začetka do konca. Vaš kooperant g. Vrhovšek, dela in razloži vprašanja kot je treba, z veseljem bom priporočil Vaše podjetje drugim interesentom. Tudi kvaliteta in design sta za moj okus brez pripomb. Pri meni v 1. nadstropju in v mednadstropju potekajo instalacijska in zidarska dela, čim bodo končana, nekje konec aprila, se oglasim glede naročila druge serije vrat.
Do takrat lep pozdrav !
Furnirana vrata
Izredne pohvale vašemu monterju vrat, ker je top of the top ... taki profesionalci so že redkost, tako da vse pohvale fantu.
Lp.
Jernej
Vrata so res kvalitetna in profesionalno brez napake zmontirana ... Sedaj se je še moj brat zagrel, da bi menjal vrata ... tako da, vsak ko pride na obisk, je zelo navdušen nad vrati in zaobljenimi podboji ...
Zelooooo sem zadovoljen in ste res solidna firma, tako naprej ... Hvala za prijaznost
M. iz Celja
Pozdravljeni,

danes je vaš monter opravil montažo obrobnih letev, kot smo se dogovorili. Montažo je opravil profesionalno, zato sem z njegovim delom zelo zadovoljen. Ravno tako se zahvaljujem vam, ker ste mi pomagali z dobavo letev.

Lep pozdrav
R.B.
Z včerajšnjo montažo oken smo zelo zadovoljni, že leto poprej pa ste nam zasteklili balkon. Delo je bilo opravljeno strokovno, delavci prijazni. Ni kaj dodati, le tako naprej!
Erika
Pri podjetju Tetim sva naročila notranja vrata AM1600. Od prvega kontakta s komercialistom do dobave in montaže je vse potekalo, kot je potrebno. Posebno bi pohvalila monterja, ki je bil  pri svojem delu resnično profesionalen. Za razliko od drugih obrtnikov je bil eden redkih s katerim ni bilo težav in za njim ni bilo potrebno dvodnevno čiščenje. Vrata so zelo lepa, poleg tega pa so bila cenovno zelo ugodna. Podjetju Tetim želiva še veliko poslovnih uspehov.

Matej in Alenka
Pozdravljeni,
Imam  pohvalo za celotno podjetje. Od svetovanja, nakupa in montaže je vse potekalo tako, kot bi si stranka samo želela. Prisluhnili ste željam in kvalitetno opravili svoje delo. Tudi vrata so zelo lepa in upam, da bodo taka tudi ostala.
Želim vam še naprej veliko uspehov.
Tanja
Odločili smo se zamenjati vsa stara okna v stanovanju. Svetovanje podjetja Tetim nam je prineslo več možnosti izbire. Odločili smo se za pravo.
Borut iz Grosuplja
Sodelovali smo s podjetjem Tetim, ki so nam prijazno svetovali pri izbiri oken. Prav tako so za montažo novih in odvoz stari poskrbeli oni.
Lucija iz Pirana
Z včerajšnjo montažo oken smo zelo zadovoljni, že leto poprej pa ste nam zasteklili balkon. Delo je bilo opravljeno strokovno, delavci prijazni, ni kaj dodati, le tako naprej.
Erika
© 2015, TeTim d.o.o., Vse pravice pridržane
Pogoji uporabe   /   Avtorji
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?